Το άγχος των παιδιών μας - δικό μας άγχος

Σε συνεργασία με την εταιρία edujob και τα μέλη της επιστημονικής της ομάδας Παναγιώτα Δελιέζα και Νίκη Μπίγγου οργανώνουμε στο χώρο του φροντιστηρίου συζήτηση – ενημέρωση των γονέων των μαθητών μας για το άγχος των εξετάσεων και πώς μπορούν να το διαχειριστούν οι γονείς.

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του άγχους και να ανακαλύψουν τους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν και οι ίδιοι τα παιδιά τους, ώστε να διαχειριστούν την απαιτητική περίοδο των εξετάσεων, αλλά και τα συναισθήματα που προκύπτουν και αναδύονται μετά το τέλος της και κατά τη διάρκεια της αναμονής των αποτελεσμάτων.


Οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν είναι:

  • Τα συμπτώματα του άγχους
  • Τρόποι Διαχείρισης του άγχους
  • Πρακτικές συμβουλές για τη βοηθητική στάση των γονέων


Η παραπάνω δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαΐου στις 18.00 , διαρκεί 2 ώρες και απευθύνεται σε γονείς μαθητών Γ’ Λυκείου, αλλά και γονείς μαθητών των άλλων τάξεων του Λυκείου, καλύπτοντας όλες τις απορίες των συμμετεχόντων.

Όσοι γονείς παρευρεθούν στην Δράση αυτή, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα τρίμηνης διάρκειας με τίτλο: «Συμβουλευτική στις σπουδές και τα επαγγέλματα για τον Έφηβο του Σήμερα». Η παρακολούθηση γίνεται εξ αποστάσεως μέσω e-learning ασύγχρονη μεθοδολογία. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διοργανωτής