Αξιοποιήστε τα Ελληνικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης: Ανοίξτε ένα παράθυρο στο μέλλον!

1ο μέρος: Ευκαιρίες προσωπικής και ακαδημαϊκής εξέλιξης στα Ελληνικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης: το παράδειγμα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας

Εισαγωγή σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα... Στόχος ζωής για κάποιους μαθητές, αυτοσκοπός για άλλους (μαθητές, γονείς, κοινωνικός περίγυρος). Σε αυτό το εργαστήριο, θα μάθουμε με πολύ απλό και διαδραστικό τρόπο ότι η εισαγωγή σε κάποιο Ελληνικό Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης μπορεί να αποτελέσει μια εμπειρία ζωής, η οποία θα καθορίσει την εξέλιξη σας τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά. Οι ευκαιρίες υπάρχουν, εσείς απλά πρέπει να μάθετε να τις κυνηγάτε! Η ενεργός φοιτητική ζωή μπορεί να περιλαμβάνει, εκτός από νέες παρέες, πολύτιμες εμπειρίες, τυπικής και μη τυπικής μάθησης, οι οποίες θα ενισχύσουν τις δεξιότητες σας και θα δώσουν προστιθέμενη αξία στο "βιογραφικό" σας!

Στη συνέχεια, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για τα προγράμματα κινητικότητας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν νέους μαθητές και φοιτητές. Η ενημέρωση ήδη από το Λύκειο για τις ευκαιρίες που προσφέρει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς εφοδιάζει τους μαθητές με γνώση και εργαλεία για τη μετέπειτα φοιτητική τους ζωή. Θα μάθουμε για το Erasmus για σπουδές, το Erasmus για πρακτική άσκηση, την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία, τις ανταλλαγές νέων, το Erasmus για νέους επιχειρηματίες, για summer schools και άλλα.

2ο μέρος: Παραδείγματα καλής πρακτικής και ανοιχτή συζήτηση με νέους που έχουν επωφεληθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στο σημείο αυτό, οι μαθητές και οι απόφοιτοι του Κέντρου Μελέτης θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με νέους οι οποίοι συμμετέχουν από μικρή ηλικία σε προγράμματα Ανταλλαγής Νέων, σπουδές και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προσομοιώσεις και πολλά άλλα. Επίσης, θα έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε εκπρόσωπο του Erasmus Student Network Greece, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Erasmus, ο οποίος θα μας μιλήσει για την αξία της συμμετοχής σε τέτοιου είδους οργανώσεις.
 

Η παραπάνω δράση θα πραγματοποιηθεί την Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 18:00, διαρκεί 2 ώρες και απευθύνεται σε μαθητές και φοιτητές. Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Διοργανωτής